ASA NU ! Partea 1

Pentru ca suntem in era tehnologiei, tot mai multe autovehicule sunt echipate cu sisteme moderne si complexe de navigatie si infotainment. Acest lucru face foarte dificila interventia service-urilor de reparatii navigatii auto asupra componentelor unitatii multimedia. Procesoarele clasice au fost inlocuite cu procesoare BGA (Ball grid array), memoriile si cipurile pentru stocarea datelor de asemenea au fost inlocuite cu altele de generatie noua.

Cu toate acestea sunt service-uri care sunt dotate cu aparatura necesara pentru depanarea navigatiilor auto de generatie foarte noua, insa sunt si persoane fara cunostinte necesare sau echipament corespunzator, care fac mai mult rau decat bine.

Mai jos sunt cateva exemple de interventii cu un efect dezastruos asupra sistemelor multimedia ajunse la Vag Fix Service.

MIB2 PRO HARMAN

Navigatie VW MIB2 PRO ce a ajuns in service „moarta” dupa o incercare nereusita de reparatie a problemei cu lipsa sunetului intr-un alt service. Navigatia nu mai pornea, nu se aprindeau nici macar ledurile pentru iluminarea butoanelor.

mib2_pro_harman_2
mib2_pro_harman

Pentru a lucra cu astfel de procesoare este nevoie de o statie profesionala de lipit/reballing, aplicarea in exces a aerului cald cu o suflanta poate deteriora complet atat cipul in sine cat si cablajul placii de baza.

Navigatia a fost reparata cu succes de catre tehnicienii Vag Fix prin inlocuirea procesorului si curatarea placii cu ultrasunete.

MIB2 ZR Technisat

Navigatie SEAT MIB2 ZR Technisat, ajunsa la noi dupa ce s-a incercat inlocuirea cipului de memorie interna (EMMC) fara succes. Unitatea pornea insa se bloca in logo, apoi se reseta.

emmc_mib2_technisat
emmc_mib2_technisat

In prima poza, se observa bilutele de cositor de au iesit de sub cipul emmc datorita expunerii la temperaturi foarte mari. De asemenea s-a incercat trasarea liniilor de ghidaj prin zgarierea excesiva a placii de baza, lucru care poate duce la intreruperea traseelor din stratul pcb-ului.

Navigatia a fost reparata cu succes de catre tehnicienii Vag Fix prin inlocuirea emmc-ului si refacerea traseelor de pe cablaj.

Amplificator BOSE Audi Q7

Amplificator audio BOSE ajuns in service pentru a verifica suspiciunea cum ca ar descarca bateria masinii.

bose_audi
bose_audi

Nu putem spune neaparat ca aplicarea pastei termoconductoare in exces este ceva dezastruos, insa cu siguranta este un lucru gresit. Mai multa pasta termo nu inseamna o racire mai buna ci una deficitara. Stratul de compozitie termoconductoare trebuie sa fie unul subtire, aplicat doar pe zona de contact dintre carcasa si cipul respectiv.

Amplificatorul a fost testat, reparat si curatat in cuva cu ultrasunete.

Intrebari frecvente

Acest lucru poate fi cauzat atat de o problema software cat si de una hardware. In oricare din situatii, problema se poate rezolva la vagfix.ro.

La VagFix, diagnosticarea problemelor navigatiilor si a amplificatoarelor auto este GRATUITA!

Termenul mediu de reparatie a navigatiilor este de 24h, exceptie fac cazurile in care navigatia a luat contact cu lichid. In peste 90% din cazuri, navigatia se repara in aceeasi zi in care a ajuns in service.

Bineinteles, toate navigatiile auto reparate la Vag Fix beneficieaza de 12 Luni garantie. Exceptie sunt unitatile de navigatie care au avut interventii in alte service-uri.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reparatii Amplificatoare Auto

reparatii-amplificatoare-bose

Reparatii Navigatii Auto

Reparatii RNS 510

Social Media

Cele mai populare articole

Intra in legatura cu noi

Trimite-ne un mesaj

Daca ai nevoie de ajutor sau o intrebare legate de serviciile noastre, nu ezita sa ne contactezi.

On Key

Articole relevante

Volkswagen Tiguan R-Line Volan Capacitiv

Adio volane cu touch capacitiv

VW reintroduce volanele cu butoane clasice Dotarea cu volane ce folosesc butoane capacitive a masinilor produse in ultimii 2 ani de catre grupul VAG a

Asa nu

ASA NU ! Partea 1

Pentru ca suntem in era tehnologiei, tot mai multe autovehicule sunt echipate cu sisteme moderne si complexe de navigatie si infotainment. Acest lucru face foarte

VW WeUpgrade

Volkswagen We Upgrade

WeConnect, acum iti poti activa singur functiile dorite We Connect2 vă introduce în cea mai nouă generație de servicii și servicii mobile online în numeroase

Navigatie-rns-510-si-skoda-columbus

Reparatie RNS 510 VW Passat

Astazi am avut de aface cu o navigatie RNS 510 cu un defect putin mai neobijnuit datorita interventiilor dezastruoase efectuate intr-un alt service de reparatii